Over marie made

Edelsmeden

Vanuit ruw materiaal iets moois zien ontstaan is een fascinerend proces. Materialen bewerken en ze vervolgens onder je handen zien veranderen in een uniek sieraad, is dan ook iets waar ik iedere keer weer heel veel plezier en voldoening uit haal. Edelsmeden is voor mij een heel mooi ambacht waar ik niet alleen mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook rust in vind.

marie made

Sieraden maken was altijd al een droom van me en tijdens een workshop die ik volgde viel voor mij het kwartje. In de jaren die volgde ben ik het vak gaan leren en uiteindelijk zelf workshops gaan geven. Tegelijkertijd ontwikkelde ik mijn eigen stijl en ontstond uiteindelijk mijn merk: marie made.

Ontwerp en uitvoering

In mijn ontwerp ga ik altijd opzoek naar eenvoud en ‘echtheid’, waarbij ik zoveel mogelijk recht probeer te doen aan het oorspronkelijke materiaal. Inmiddels maak ik sieraden voor eigen collecties, waaronder oorbellen, ringen, armbanden en colliers. Daarnaast werk ik soms in opdracht, waarbij ik samen met een klant kijk of we een (eigen) ontwerp kunnen omzetten in een uniek en op maat gemaakt sieraad. De materialen waarmee ik werk zijn: goud, zilver, koper, messing en edelstenen.

Atelier

Alle sieraden maak ik zelf in mijn huisatelier in Utrecht en op mijn werkplek in een atelier in het Werkspoorkwartier.